CaseUitleg op de tast

KlantDonkergroen

Donkergroen, een groenonderhoud en voorzieningen bedrijf, had ons gevraagd om een uitleganimatie te maken van hun plan van aanpak voor een aanbesteding. Ze zaten al bij de laatste twee dus het was ontzettend spannend.

De aanbesteding van Donkergroen ging om het groenonderhoud te voorzien voor Visio. Visio is een grote organisatie die blinden en slechtzienden helpt en begeleidt om mee te draaien in de maatschappij.

Hoe leg je iets uit zonder het te kunnen laten zien? Je moet je publiek een fysieke prikkel geven en ze het laten ervaren.

We hebben voorgesteld om de jury te blinddoeken en ze zo blind een puzzel op te laten lossen.

Visio

De jury moest onderling rollen afspreken om zo de puzzel goed op te lossen. Een leider, iemand die bouwt, iemand die inventariseert etcetera. Voor het bouwen waren ook allerlei vaardigheden nodig die Visio graag wou terugzien in een samenwerking.

Op de puzzel was ook braille aangebracht waar de slogan van Visio te lezen/voelen was. Het eindresultaat: een opgeloste puzzel met illustratie verwerkt in een plantenbak.

De illustratie laat ook elementen zien hoe Donkergroen op innovatieve wijze nadenkt over de doelgroep van Visio. Bijvoorbeeld bepaalde paden voorzien van een sterk ruikende plantensoort, zodat je op de reuk weet welke kant je op gaat.

De puzzel

De foto's