CaseTrots op je Pot

KlantNivo Noord

Het is belangrijk dat je je op de wc op je gemakt voelt. Toch zijn openbare wc’s vaak verre van prettig. Het kan er vies zijn en ze stinken vaak. Ook op basisscholen kan dit een ware nachtmerrie zijn voor zowel kinderen als de schoonmaaksters. Nivo Noord benaderde ons met dit probleem...

...We werden geconfronteerd met horror verhalen van de schoonmaaskters van Nivo Noord, over wat ze allemaal aantreffen in, op en rondom de wc.

...We werden geconfronteerd met horror verhalen van de schoonmaaskters van Nivo Noord, over wat ze allemaal aantreffen in, op en rondom de wc.

Tijd voor een charme offensief!

De jonge generatie moet weer trots worden op zijn pot!
En ergens waar je trots op bent daar ben je zuinig op.

We bedachten met Nivo Noord een campagne onder dezelfde naam
‘Trots op je pot’.

Aanpak

We zijn begonnen om zelf te kijken op de basisscholen. Al vrij snel kwamen we tot de conclusie dat we een mini-campagne moesten opzetten. We willen de leerlingen op een positieve (en tikkeltje humoristische) manier confronteren met hun gedrag. Tegelijk leggen we uit dat het heel normaal is om gewoon IN de wc-pot te plassen daarna door te spoelen en tot slot je handen te wassen. De conclusie was eigenlijk dat de jonge generatie weer trots moet worden op zijn pot! En ergens waar je trots op bent, daar ben je zuinig op. We bedachten met Nivo Noord een campagne onder de naam ‘Trots op je pot’.

Resultaat

De animatie wordt klassikaal behandeld en ondersteund door leuke posters om de kinderen er vaak aan te herinneren dat ze trots moeten zijn op hun pot! Als voice-over hebben we Stef Biemans gevraagd. Hij heeft perfecte stem om het verhaal niet belerend over te laten komen.

De uitleganimatie