CaseDwaan 2019

KlantEmpatec

De grootste transitie ooit in je organisatie over een periode van 5 jaar... Hoe ga je dat aanpakken en communiceren naar meer dan 1000 medewerkers? Uitleganimatie mocht helpen.

7 meter communicatie en een bootje

Empatec Pastiel heeft 2 hoofdkantoren. De verbindende ruimte tussen de medewerkers is veelal de kantine. Met deze informatie zijn we een voorstel gaan maken.

Een deel van de doelgroep heeft een verstandelijke beperking. Niet te moeilijke teksten en veel illustraties helpen deze doelgroep om de communicatie beter te begrijpen.

Als basis hebben we een 7 meter lang bord bedacht. Het vertrekpunt en het eindpunt is al ingevuld. We gaan letterlijk met een bootje van de ene haven naar de andere, wat we onderweg tegenkomen wordt later ingevuld.

Elk kwartaal een update

Elke kwartaal wordt er een nieuw bord geplaatst. Iedereen kan hierop in een notendop lezen wat Empatec Pastiel in het laatste kwartaal heeft bereikt. Daarnaast hebben we een kwartaalposter ontwikkeld. Deze wordt per werkgroep besproken en waar nodig ingevuld. De kwartaalposter is gevuld met tips hoe je slimmer kunt werken, doelen en rapportages hoe Empatec Pastiel presteert.

De tips over hoe je slimmer kunt werken komen van de medewerkers zelf. Wij interviewen de medewerkers en verwerken dit in een korte strip.

De poster kan opgehangen worden zodat er een mini-versie ontstaat van het 7 meter lange bord. Ideaal voor werkgroepen die niet veel in de kantine komen.

Eindejaar magazine

Aan het einde van het jaar hebben we een magazine gemaakt voor de gehele organisatie. Boordevol interviews, strips, spelletjes en een jaarkalender.

Empatec magazine pagina 1
Empatec magazine pagina 2
Empatec magazine pagina 3
Empatec magazine pagina 4
Empatec magazine pagina 5
Empatec magazine pagina 6
Empatec magazine pagina 7
Empatec magazine pagina 8
Empatec magazine pagina 9
Empatec magazine pagina 10
Empatec magazine pagina 11
Empatec magazine pagina 12
Empatec magazine pagina 13
Empatec magazine pagina 14
Empatec magazine pagina 15
Empatec magazine pagina 16
Empatec magazine pagina 17
Empatec magazine pagina 18
Empatec magazine pagina 19
Empatec magazine pagina 20
Empatec magazine pagina 21
Empatec magazine pagina 22
Empatec magazine pagina 23
Empatec magazine pagina 24
Empatec magazine pagina 25
Empatec magazine pagina 26
Empatec magazine pagina 27
Empatec magazine pagina 28