Charge Your Brainzzz

Klant: Hersenstichting

Introductievideo uit het lespakket Charge Your Brainzzz om jongeren te leren wat slaap eigenlijk is en hoe je het kunt beïnvloeden. In het gratis verkrijgbare lespakket zijn nog 3 andere animaties te vinden. En er hoort een toffe serious game bij gemaakt door Grendel Games.

Benieuwd? Check www.chargeyourbrainzzz.nl

——
Meer info:
Goed slapen is belangrijk voor je hersenen. Slaaptekort kan leiden tot slechte schoolprestaties, achteruitgang van de (psychische) gezondheid, agressief gedrag en een hoger risico op alcohol- en drugsmisbruik. Juist jongeren zijn erg gevoelig voor slaapproblemen, door de verschuiving van het dag-nacht ritme als gevolg van hormonale veranderingen. Met dit lespakket willen Chrono@Work en de Hersenstichting jongeren informeren over het belang van slaap voor gezonde hersenen en hen stimuleren hun eigen slaapgedrag te verbeteren. Charge Your Brainzzz sluit aan bij het tweede leerjaar biologie van onderbouw vmbo-t, havo en vwo.

Voor het lespakket Charge Your Brainzzz, heeft Uitleganimatie vier animaties over slaap en slaapproblemen gemaakt. Geen makkelijke opdracht, want er was heel veel te vertellen en de informatie was soms complex. En voor een lastige doelgroep, namelijk pubers. Uitleganimatie leverde vier mooie animaties die goed aansluiten bij de rest van het lespakket. Kort, bondig, helder én vooral ook leuk om naar te kijken! Een fijne samenwerking met een goed resultaat.
 Koko Beers - Projectleider Hersenstichting

Interesse in één van onze diensten?

Laat je terug bellen door Jorrit