Trots op je pot!

poster1 trotsMisschien is het een mannending… maar ik kijk toch vaak even achterom na nummertje 2. Hoe is de structuur? Welke vorm? Ja soms kan je er trots op zijn. De wc is een intieme plek waar je vaak even een moment voor jezelf hebt. Het is belangrijk dat je je op de wc op je gemakt voelt. Toch zijn openbare wc’s vaak verre van prettig. Het kan er vies zijn, stinken of gewoon niet goed voelen. Dit begint al op de basisschool en het kan een ware nachtmerrie zijn voor schoonmaaksters.

Vanuit een iets andere invalshoek werden we benaderd door het schoonmaakbedrijf Nivo Noord. We werden geconfronteerd met horror verhalen van de schoonmakers van Nivo Noord, over wat ze allemaal tegenkomen op de basisscholen. Poep tegen de muur, plas in wc-borstel houder en uiteraard de ‘classic’, het nat-wc-papier-tegen-het-plafond-aan-gooien. Allemaal erg creatief en vast goed bedoeld om de wc wat meer sfeer te geven… maar niet erg doordacht voor degene die na jou de wc betreed. Poep stinkt.. plas stinkt.. en dat wc-papier was net niet nat genoeg en komt gewoon naar beneden terwijl jij net zit. En die schoonmaakster? Juist, die mag het zeker opruimen… Nee dus.

poster 2 trotsTijd voor een charme offensief! De jonge generatie moet weer trots worden op zijn pot! En ergens waar je trots op bent daar ben je zuinig op. We bedachten met Nivo Noord een campagne onder dezelfde naam ‘Trots op je pot’. We beginnen bij de basis… op de basisscholen (we zijn ook zelf gaan kijken!). We leren kinderen op een leuke manier eigenlijk hele normale dingen. Je plast IN de wc-pot. Lukt dat niet? Dan ga je lekker zitten. WC-papier gaat IN de wc-pot. Je spoelt door nadat je klaar bent op de wc. Tot slot was je je handen zodat je niet ziek wordt. De animatie wordt klassikaal behandeld en ondersteund door leuke posters om de kinderen er vaak aan te herinneren dat ze trots moeten zijn op hun pot!

We hebben de animatie laten inspreken door Stef Biemans.

 

wc.anim.BLOG

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jorrit

Jorrit van Kaam

Met uitleganimatie is Jorrit op een missie om allerlei onderwerpen en informatie begrijpbaar voor iedereen uit te leggen. Jorrit heeft een uitgesproken visie op onder andere onderwijs, de gezondheidszorg en de overheid. Hij komt snel tot de essentie van de meest complexe onderwerpen en vertaalt deze effectief naar begrijpbare taal.