Nieuwe contest: Privacy

spion

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan, de media stonden er de afgelopen weken immers bol van: PRISM; een geheim, elektronisch bewakingsprogramma van de Amerikaanse geheime dienst (NSA).De ophef over PRISM is ontstaan toen voormalig NSA-medewerker Edward Snowden begin deze maand naar buiten kwam met het nieuws dat de Amerikaanse overheid al jarenlang samenwerkt met verschillende grote bedrijven (Microsoft, Google, Facebook etc.) om privégegevens van hun klanten te vergaren. Allemaal onder het mom van bewaking en veiligheid.In het kader van deze onthulling hebben we bij Uitleganimatie daarom besloten om ‘privacy’ te kiezen als onderwerp voor onze nieuwe contest. Wat verstaan we tegenwoordig onder privacy? Hechten we er überhaupt nog wel waarde aan? Als je ziet wat mensen allemaal delen via Facebook en andere social-media, lijkt het soms van niet. Is veiligheid dan inderdaad niet veel belangrijker?

En niet alleen online speelt privacy een grote rol. Denk bijvoorbeeld ook aan camera’s op straat; beveiligingscamera’s, maar ook die op je smartphone. Wanneer mag iemand nou wel of niet zonder toestemming van die persoon gefilmd worden?

Zo zijn er nog tal van vragen en situaties te bedenken die betrekking hebben op onze privacy, maar dat mag jij doen! Is er iets wat jij graag wilt weten over het onderwerp? Je hebt nog heel even de tijd om je vraag voor de contest in te sturen op uitleganimatie.nl. Als jouw vraag de meeste stemmen krijgt, werken we je vraag uit in een gratis animatie!

We zijn benieuwd!

 

 


Jorrit

Jorrit van Kaam

Met uitleganimatie is Jorrit op een missie om allerlei onderwerpen en informatie begrijpbaar voor iedereen uit te leggen. Jorrit heeft een uitgesproken visie op onder andere onderwijs, de gezondheidszorg en de overheid. Hij komt snel tot de essentie van de meest complexe onderwerpen en vertaalt deze effectief naar begrijpbare taal.